הנחיות לבחינה המעשית

שאלות בנושא הקורס והבחינה
חוקי הפורום
אתם בשידור חי. נא להתנהג בהתאם.

הנחיות לבחינה המעשית

הודעהעל ידי מוטי » 03 פברואר 2014, 19:41

הי דן, אני מסתכל על ההנחיות שנמסרו סערב הכנה לבחינה.
נמסר שם שעלינו להתייחס להעמדת המבנה והיחסים בינהם, האם הכוונה למרחקים? גישה בין המבנים?
לגבי סעיף ד' שהם מציגים - מענה לנושאי נגישות, בטיחות, מערכות תנועה אנכיות, שליטה אקלימית, תאורה טבעית, ומרחבים מוגנים. - האם יש לך הצעה פשוטה להתייחס לנושאים אלו? שזה יהיה נגיש לנו במבחן מיד למה להתייחס? הנחיות כלליות כלשהן?
תודה.
מוטי
מוטי

Re: בחינה מעשית

הודעהעל ידי מוטי » 03 פברואר 2014, 20:14

הי דן, במצגת של ההכנה לבחינה מומלץ להגיע עם דפי סיכום לפי סוג מבנה, רפרנים, תכנית עבודה, החלטות מוקדמות - האם יש לך דרך לתת לנו איזשהו תרשים זרימה לכל אחד מהכותרים הללו? אולי נוכל לפתח דפי סיכום לפי מבנה? לגבי רכיבים מוכנים מראש, מסרת לנו דוגמאות של מספר מבנים, ואמרת שאלו עשויים להספיק, אם עולה לך רעיון נוסף לדוגמא - מתנ"ס :) ... ?
תודה,
מוטי
מוטי

Re: הנחיות לבחינה המעשית

הודעהעל ידי danr » 04 פברואר 2014, 07:55

מוטי שלום,

לשאלותיך בנושא הבחינה המעשית:
נושא העמדת המבנים והיחסים ביניהם הוא מורכב יותר מאשר מרחקים מוגדרים בתקנות או בתכנית המתאר. כאן הינך מתבקש להביע את דעתך כאדריכל,
בצורה של הצבה נכונה לדעתך של המבנים וחשיבה על טובת הציבור, תפעול נכון של המבנה, איכויות אדריכליות ולמעשה שלל הנושאים שהזכרת.
בשאלות מסוג זה אין לנו להסתמך אלא על ידע שנצבר במשך שנות הלימודים באקדמיה ובשנות הסטאז'. הטכניקה בה אנו מיישמים את הרעיונות, הצבה נכונה ומדויקת של מבנים בהתאם לתקנות התכנון והבניה ולחוק - זהו בהחלט נושא שניתן להשתפר בו בזמן קצר, ואלו חלק ממטרות הקורס.

לשאלה השנייה:
אין בדוגמא כזו או אחרת של בניין כדי להבטיח הצלחה בתכנון המעשי. חלילה ! דוגמאות של בניינים קיימים, מטרתם היא הכוונה בלבד במצבי הלחץ בהם אנו נתונים במבחן. בסופו של דבר בבחינה, אין די זמן להסתכל וללמוד ממבנים קיימים. כדאי לשנן סכימות ורעיונות תכנון בראש ולהשתמש בחלקם בבחינה, בהתאם למגרש הנתון ולסביבה.
בבחינה אינך נדרש להמציא חלקי בניין כגון מבואות וחדרי מדרגות, רמפות וכדומה. מה שאתה כן מתבקש להמציא היא סכימה נכונה של המבנה בהתאם לנתונים. זוהי בסופו של דבר פעולתו היומיומית של האדריכל ולכן אין צורך לדאוג בנושא.

בהצלחה !
דן רוטשילד
לקראת רישוי
danr
מנהל האתר

הודעהעל ידי יערית » 06 פברואר 2014, 11:15

לא סתם אומרים שתמונה שווה 1000 מילים, פרוייקט דוגמא זה רעיון מעולה ואם זה פרוייקט שאנחנו מכירים ויודעים שהוא עובד נוכל לקחת ממנו מספיק בכדי שנוכל להראות שאנחנו מבינים קצת יותר... לדעתי לא נגענו בפן המעשי מספיק, נכון אתה לא אמור להעביר אותנו סטאז אבל לפחות להבין איפה אפשר לחזק אותנו בכדי לעבור.....
יערית

הודעהעל ידי danr » 08 פברואר 2014, 20:50

יערית שלום,

תודה על ההערה,
חשוב לי מאוד לשמוע היכן אתם מרגישים חזקים והיכן פחות

בנוגע ל "מעשי" מול "עיוני" :
הקורס בנוי בצורה מאוד מסוימת בשביל להקנות למשתתפים את מקסימום הידע בשני סוגי המבחנים.
בסופו של דבר כל קו משורטט צריך להסתמך על החוק, התקנות ותכנית המתאר שבתוקף.
כל בנין, יפה ככל שיהיה, לא יכול לתפקד אם לא יתבסס על התקנות.

אני מזכיר כי יש בקורס שני מבחנים מעשיים המלווים בהנחיות אישיות, שמטרתם היא להבין את רמת הידע בכיתה ולהכווין כל אחד בהתאם ליכולתו.
בעוד שבוע מהיום אנו נהיה אחרי המבחן המעשי השני ואוכל להנחות אותך טוב יותר בהתאם לביצועים במבחן.

יש לנו עוד די זמן אחרי המבחן השני של הקורס להשלים פערים, כל אחד לפי מצבו האישי

אני מזכיר כי בחוברות הקורס שחולקו לכם יש מגוון של דוגמאות של סוגי מבנים שונים שמטרתם להכווין אותנו במבחן האמיתי. יש שם כמעט כל רכיב בניין אפשרי.

כמו שכבר ציינתי בפנייך באופן אישי, במידה והינך מודאגת מהמבחן המעשי את מוזמנת להראות לי תרגולים של מבחנים מעשיים לצורך הנחיה,

נתראה מחר בשיעור

בהצלחה,
דן רוטשילד
לקראת רישוי
danr
מנהל האתר

חזור אל הכנה לבחינה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים